top of page

Overqualified is better qualified

  • Yaron Menachem Bahir
  • 14 בינו׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

דחיית מועמד למשרה מחמת טענת היותו overqualified היא דבר משובש לדעתי. אם אדם יודע לנגן בפסנתר סונטה קשה של בטהובן, אזי אסור שינגן שיר פשוט? מי שיכול לרוץ מרתון - שלא יצא אף פעם לריצה קלה של רבע שעה? מי שיודע להכין פלפל ממולא ברוטב בולונז, בבקשה שלא יכין להבא חביתה? מי שטוב בשחמט, מן הדין שלא ישחק דמקה? מי שעשה טרק בהימליה, אין לו מה לחפש בשבילי הכרמל?

הסיכוי שאדם מן השורה יגיע עם המכונית שלו אל המהירות המרבית שלה, הוא קטן מאוד. כל עוד אינני נהג מרוצים על מסלול פורמולה 1, הסיכוי שאמצא את עצמי נוהג במכוניתי ב-220 קמ"ש שרשומים בקצה סקלת מד המהירות שלה – קטן מאוד. יתרה מזאת: למנוע המכונית שלי בפוטנציה, לפי אמירת היצרן, יש 134 כוחות סוס. אבל רק בפוטנציה – כיוון שמעולם לא מצאתי את עצמי מבקש מן המנוע הזה להגיע אך אזור קצה הסקלה של מד סיבובי המנוע.

אז למה לא קניתי מכונית זולה יותר, שיודעת לתת רק 90 כוחות סוס, ומהירות מרבית של רק 150 קמ"ש, שגם אליה רוב הסיכויים שלא אנסה להגיע, וגם עדיף כנראה שלא אגיע, בכבישי ארצנו? – כיוון שלכולם ידוע, שמנוע חזק שמסוגל לקחת מכונית אל 220 קמ"ש, עובד טוב יותר, ונותן תמורה טובה יותר, בהשוואה למנוע שמסוגל לתת רק 150 קמ"ש, גם כשמה שמבקשים ממנו זה בסה"כ 80 או 100 קמ"ש. לי חשוב שהמנוע במכונית שלי יהיה overqualified יחסית למה שצפוי שאי פעם אדרוש ממנו. פשוט כיוון שכך אני יודע שאקבל את הפחות שכן אבקש, תמיד ברמה יותר טובה.

נסו גם אתם להעסיק עובדים שהם overqualified יחסית למה שאתם צופים שתדרשו מהם, ותרוויחו מהם גם אתם תמורה טובה יותר, וביצועים גבוהים יותר, גם במשימות הצנועות יותר שכן בכוונתכם להטיל עליהם.

אני בטוח שהרכב שלי שמסוגל כנראה להגיע ל-220 קמ"ש – תודות ליכולת הזו שלו, גם נהנה הרבה יותר, כאשר הוא מתאמץ לפי הדרישות הצנועות שלי לכדי 100 קמ"ש בלבד. שאם היכולת המרבית שלו הייתה 150 קמ"ש, אזי גם במהירות של 100 קמ"ש הוא היה מאדים ממאמץ קצת יותר, ונהנה כנראה, קצת פחות. גם העובדים שלכם שהם overqualified ייהנו כנראה מעבודתם אתכם ועבורכם, יותר מאשר העובדים שהם בדיוק qualified, כי הם, ה-overqualified יוכלו לספק לכם את הדרישות והציפיות, מבלי שאתם תאלצו לסחוט אותם, או הם את עצמם, עד דק.

כשהעובדים שלכם ייהנו, והעבודה שתטילו עליהם תהייה בשבילם קלה, גם אתם תהנו. וגם הלקוחות שלכם ייהנו ויהיו מרוצים יותר ויבואו יותר. ויתנו לכם סיבות לבקש עוד עבודה מהנה שכזו מהעובדים שלכם. כלומר בסוף, גם בכסף זה יסתדר.

כולם מרגישים טוב יותר, והכול זורם הרבה יותר טוב ובנעימים, כאשר לא צריכים ללחוץ את דוושת הדלק של אף אחד עד הסוף, בשביל לקבל את התוצרת הדרושה.

תארו לכם עולם שבו כל התוצרת וכל השירותים והמוצרים מופקים רק מלחיצות של 60% על דוושות הדלק... עולם שבו כולם מתאמצים רק לכדי 60% מכמה שהם יכולים לסחוט מעצמם... כמה שלווה והנאה, ותשומת לב לדברים החשובים, וסבלנות ונחת רוח, הייתה בכזה מן עולם, לכולם?

 
 

פוסטים אחרונים

הצג הכול
להוסיף טוב או להוסיף רע מתוך בחירה

מהי יצירתיות? – כשאדם יוצק אל תוך המציאות החיצונית לו, הארצית, אל תוך המרחב האנושי חברתי ציבורי, דבר-מה שהוא הוגה או ממציא או שואב מתוך...

 
 
תקציב הרוגע הרב-שנתי

נטייה רווחת אצל רובנו, היא כל הזמן, כל החיים, להשוות מחירים, ולחפש תמיד איך להוציא הכי פחות כסף בשביל כמה שיותר תמורה, או כמה שפחות זמן...

 
 
"מה" וגם "איך"

בתהליכי העבודה וההתפתחות שאני מעביר כמאמן אישי, הרבה פעמים נמצאת במוקד הדיון השאלה "מה":  "מהו הדבר המתאים בשבילי, בתחום X, שכדאי לי או...

 
 

©  2020  כל הזכויות שמורות לירון מנחם בהיר

bottom of page